Aktuellt, Okategoriserade

Våren 2014

Vi öppnar för säsongen onsdagen den 26:e mars. Mycket av årets växter kommer redan att vara på plats då pga. den milda våren. De flesta växterna är avhärdade och kan utan risk planteras ut i trädgården direkt. De som ännu står i växthuset får man vara lite försiktig med tills i mitten slutet av maj.

Vi kommer att ha mycket nyheter på både perenn, klängväxt, busk och trädsidan då vi skaffat flera nya leverantörer och själva köpt in intressanta växter på lokala plantskolor under vårens inköpsresa till Polen. Vi kommer absolut att slå rekord i antal växter och hoppas givetvis också att det blir en bra försäljningssäsong och fler nöjda kunder.

Vi håller på och gör i ordning försäljningsytorna med nya timrade perennbord, trä däck runt klängväxterna samt ett nytt kvarter för träden.

I visningsträdgården har vi planterat om en del växter som stått lite dumt i flera år och anlagt en ny gång runt uthuset med nya upphöjda rabatter som ska planteras under våren. Det gamla växthuset ska under senvåren rivas och ge plats för en ny butik. Butiksbygget ska om möjligt påbörjas under sommaren och bli en mycket speciell byggnad i glas, sten och timmer.

Ett nytt något större växthus har satts upp som ersättning för det gamla bortanför trädkvarteret.

Vi har också bytt tak på huset så kunderna slipper se ett rostigt plåttak när dom kommer.

Vi önskar alla nya och gamla kunder hjärtligt välkomna!

Jonas och Lucja